Tészta hozzávalói (1 nagy gáztepsihez):
9 egész tojás |7,5 evőkanál cukor | 7,5 evőkanál liszt |3 evőkanál cukrozatlan kakaópor |1 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
75 dkg sovány túró | 30 dkg porcukor |1 kocka margarin | 1 citrom reszelt héja | 2 csomag vaníliás cukor
Narancsos réteghez:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor | 4 evőkanál cukor | 7 dl szénsavas narancsízű üdítőital |1 csomag kék áfonya csemege
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a margarint a porcukorral, a citrom héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót is.
A vaníliás pudingot a cukorral, és a 7 dl üdítővel állandó keverés közben sűrűre főzzük.
Ha a piskóta kihűlt, a krém felét rákenjük, megszórjuk az áfonyával, betakarjuk a krém másik felével.
A langyosra hűtött narancsos krémet a krém tetején óvatosan elsimítjuk. Majd az egészet rövid időre hűtőbe tesszük, míg a teteje megdermed.