Hozzávalók:
20 dkg liszt | 3 egész tojás | 4 dl tej | olaj a sütéshez | 1 csomag vadcseresznye csemege |1 csomag tőzegáfonya csemege | édesítőszer ízlés szerint | csipet só |1 dkg étkezési keményítő |4,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból és a tejből palacsintatésztát keverünk, megsütjük és félre tesszük.
A habtejszínt alaposan kikeverjük, majd a tőzegáfonyával kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk. (A legjobb, ha van egy habszifonunk azzal a legegyszerűbb.)
A vadcseresznyét rakjuk fel 3 dl hideg vízben főni és édesítsük ízlés szerint. Ha felfőtt, akkor apránként adjuk hozzá a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Amikor ez besűrűsödött, húzzuk le a tűzről és hűtsük ki.
Kenjük meg a palacsintákat a kihűlt töltelékkel és hűtőben pihentessük egy órát.
A vadcseresznyés habot két kanállal formázzuk kis halmokká, vagy ízlésesen nyomjuk a tányérra a palacsinták mellé.