Hozzávalók:
4 darab csirke alsócomb | só | bors | olaj |fél körte | 1 póréhagyma |1 salátacukkini | 1 padlizsán | 1 közepes zellergumó (kb. 20 dkg) | 1 csomag vadcseresznye csemege | édesítőszer ízlés szerint | fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk és sóval, borssal alaposan bedörzsöljük, majd 180 fokos sütőben kiolajozott tepsiben megsütjük.
A körtét és a zöldségeket egyforma darabokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk, megpároljuk, hogy még roppanósak maradjanak, majd sóval, borssal ízesítjük a keveréket.
A vadcseresznyét egy kevés vízzel főzzük fel és a cukorral, sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal ízesítsük. Addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
A megsült csirkecombokat a párolt-pirított zöldségekkel és a mártással kínáljuk.