Hozzávalók:
1 kerek camembert sajt | 10 dkg liszt | 2 egész tojás | 10 dkg zsemlemorzsa | olaj a sütéshez
Áfonyamártás:
1 csomag kék áfonya csemege | 1 egész citrom | édesítőszer vagy méz ízlés szerint | csipet só | 1 dkg étkezési keményítő |1 dl sangria | csipetnyi gyömbér
Körethez:
25 dkg rizs |ízlés szerint só | szárított rozmaring
Elkészítés:
A sajtot ketté vágjuk és bepanírozzuk, majd félre rakjuk.
A rizshez fél liter vizet felforralunk, belerakjuk a rizst, majd sóval és rozmaringgal ízesítjük, készre pároljuk.
Az áfonyát 3 dl vízben feltesszük főni és ízlés szerint ízesítjük a citrommal és a gyömbérrel. Ha az áfonya megpuhult és a színét is kiengedte, akkor a kevés hideg vízben elkevert keményítővel addig sűrítjük míg mártás állagúvá válik. Hozzáadunk 1 dl sangriát és tovább forraljuk még legalább 5 percig.
Ha a mártás elkészült forró olajban kisütjük az előzőleg bepanírozott camembert darabokat. A mártást a tányéron a sajt köré öntjük, vagy egy külön kis tálkában is kínálhatjuk mellé.